Even voorstellen!

1/27/20233 min read

Als je op deze website bent beland, als een van de eersten, dan weet je waarschijnlijk al een beetje wie ik ben. Je kent mij persoonlijk of je volgt mij op Instagram. Leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Voor degenen die mij niet (goed) kennen, ik zal me even voorstellen: ik ben Lianne, 31 jaar en ik woon met mijn vriend Daan en dochter Mia (bijna 1 jaar) in het leukste straatje van Alkmaar. Wij hebben een kat, Karel, die al 10 jaar bij ons woont en regelmatig op mijn Instagram verschijnt.

Bezig bijtje

Ik doe veel dingen: een opleiding Persoonlijk Begeleider in de Gehandicaptenzorg, een cursus over plantaardige voeding, een kind opvoeden, moestuinieren, en ik sta heel graag achter de camera. Fotografie is mijn allergrootste hobby. Het liefst plan ik elk vrij moment een fotoshoot in of ben ik bezig met bewerken. Daarom heb ik de sprong gewaagd: vanaf april ga ik aan de slag als professioneel fotograaf. Ik vind het heel spannend en ik heb er heel veel zin in. Tot die tijd plan ik nog veel gratis shoots in, zodat ik er helemaal klaar voor ben. Wil jij nog kans maken op een gratis fotoshoot? Stuur mij snel een berichtje, want vol is vol!

Fotografie

Mijn eerste camera kocht ik samen met mijn vader van mijn verjaardagsgeld, zo'n 5 jaar geleden. Ik had nul verstand van fotografie en wilde vooral food photography doen. We kozen een tweedehandsje die het prima deed, maar een hele nieuwe wereld ging voor me open toen ik dit jaar een nieuwe camera kocht. Er is zoveel te leren, zoveel uit te proberen. Ik wil het allemaal doen én ik wil erover schrijven (een aantal jaar geleden was ik tekstschrijver en schreef ik meerdere blogartikelen per week voor mezelf en voor klanten, en het begint weer een beetje te kriebelen, dat bloggen).

Veel van mijn klanten vinden het spannend om voor de camera te staan. Dat snap ik zo goed: ik heb nauwelijks foto's van mijn tienertijd omdat ik de camera altijd zorgvuldig ontweek. Het helpt als je weet wie er achter de camera staat. Daarom wil ik geen standaard website. Ik wil dat, als je met mij afspreekt, je precies weet wie je voor je hebt. Dat je zegt: je bent helemaal zoals ik dacht dat je zou zijn. Dat is mijn doel. Zie mij als een kennis met wie je foto's gaat maken. Een vriendin zelfs. Want foto's maken is zo leuk en de resultaten zijn zo mooi. Dat doen we gewoon samen: jij voor de camera en ik erachter. Komt helemaal goed.

Deze website

De website is nog niet af, maar dat geeft niet. Soms moet je gewoon beginnen, de boel online gooien, ook al is het nog niet perfect. Op de blog zal ik van alles delen: behind-the-scenes, fotoshoots, mijn bewerkingsproces, boeken die ik lees, doelen die ik bedenk (ben dol op doelen), maandverslagen en misschien zelfs een recept hier of daar. Erg niche zal het waarschijnlijk niet worden, en ik wil mezelf ook niet opleggen hoe vaak ik post en wanneer. Ik wil vrij zijn in wat ik maak, dat vind ik veel leuker.

En heb je zin om te reageren? Leuk! Dat kan hieronder - hoop ik, want het was nogal een gedoe om deze widget te installeren. Ik ben niet zo handig met computers. Dus we zullen zien of het werkt... Je kunt mij ook volgen op Instagram, daar ben ik bijna elke dag wel te vinden. Hopelijk tot snel!