Maart: arbeid, Antwerpen, afscheid

4/16/20232 min read

Maart is al lang en breed voorbij, maar ik kom er nu pas aan toe om er een stukje over te schrijven. Het was niet helemaal mijn maand, ondanks dat we een weekendje naar Antwerpen gingen (wat wel heel leuk was.!). Mijn camera heb ik nauwelijks aangeraakt. Ik moest hard aan het werk voor mijn opleiding, de lente wilde maar niet beginnen en we moesten onverwachts afscheid nemen van onze Karel.

Deadlines - aan de arbeid

Ik had deadlines: op 13 april wilde ik mijn opleiding af hebben en beginnen als professioneel fotograaf. Dat is bijna gelukt. Ik heb keihard gewerkt. Elke avond, elk dutje van Mia, elke vrije minuut besteedde ik aan mijn opleiding. Een week voor de deadline - nog twee opdrachten te gaan - werden we alle drie hartstikke ziek en was ik gedwongen om de datum een week te verschuiven, maar ik ben er bijna!

Dag vriendje - afscheid van onze kat

Een week voordat we naar Antwerpen gingen, merkte ik dat Karels buik erg dik was en de rest van zijn lijfje erg mager. Geen goed teken, dus we gingen meteen naar de dierenarts. Die zag het al snel: foute boel. We moesten afscheid van hem nemen. Hij had waarschijnlijk geen pijn, dus hij mocht nog een dagje mee naar huis, maar het einde was in zicht en wij waren ontroostbaar. Weten dat je over een paar uur afscheid moet nemen van je vriendje - hij woonde tien jaar bij ons - is heel zwaar. Het voelt nog steeds onwerkelijk en stil in huis. We missen hem enorm.

Antwerpen - naar het concert van Marcus King

Gelukkig hadden we ook iets leuks op de planning deze maand: we gingen een weekend naar Antwerpen. Mia ging logeren bij haar opa en oma en wij gingen met z'n tweetjes op pad. Het was heel leuk. We aten bij een vegan Italiaan, liepen urenlang rond en gingen naar een concert van Marcus King in de Roma. Echt een aanrader. Als hij weer eens in de buurt optreedt, gaan we sowieso weer.

Plannen voor april - zal de lente eindelijk beginnen?

Eigenlijk is april allang begonnen, maar ik heb veel leuke plannen voor deze maand. Zo is onze Mia jarig (ze wordt één!), begint hopelijk de lente echt, gaan we aan de slag in de tuin, slenter ik lekker over de vlooienmarkt op Koningsdag en pak ik voor het eerst in weken mijn camera weer op. Ik heb er zin in!

Wat ga jij doen in april? Stuur me een berichtje op Instagram, vind ik leuk!