Megan - Urban shoot in Alkmaar

4/23/20232 min read

Net als Maxime, reageerde Megan op mijn oproep op Instagram, toen ik vroeg om modellen om oefenshoots mee te doen. Om heel eerlijk te zijn, had ik gewoon een aantal mensen van wie ik dacht dat ze het wel leuk zouden vinden een berichtje gestuurd of ze model wilden staan, en tot mijn verbazing zeiden ze allemaal ja. Ken je die uitspraak dat indien je nooit nee krijgt, je niet genoeg vraagt? Ik denk dat ik nog wat berichtjes moet gaan sturen, want iedereen stemde in, om mij te helpen, ook als ze het zelf niet per se makkelijk vonden om voor de camera te gaan staan.

Voor deze shoot kende ik al mijn modellen persoonlijk. Megan kende ik alleen van Instagram. Ik wist daarom niet precies wie er voor mijn camera zou gaan staan en dat vond ik heel interessant. We ontmoetten elkaar in de Albert Heijn op het station en het klikte eigenlijk meteen. Na vijf minuten praten was ik er gerust op dat het prima zou gaan. En toen wist ik nog niet eens hoe fotogeniek ze is, en hoe makkelijk ze voor de camera stond.

Megan kwam op mij over als een sportief, stoer persoon en ik nam haar daarom mee naar een locatie die ik al langer in mijn hoofd had: een verlaten parkeerterrein. Dit is niet mijn go-to locatie, en ook niet mijn go-to bewerking, zo'n Urban shoot. Meestal zet ik mijn modellen in het bos neer, pal onder een dennenboom of half in een bosje. Nu werkten we met een troosteloos parkeerterrein en het bleek precies de vibe waar ik voor ging met deze shoot. Qua kledingkeuze was het ook perfect: felpaars en groen, zoals ik het graag zie op foto's. Geef mij kleur! Kom bij mij met je felroze winterjas, je flitsende laarzen, je paarse croptop, je oranje bloemetjesjurk.

Na het parkeerterrein gingen we nog even de stad in, maar helaas begon het te regenen en moesten we stoppen. Gelukkig hadden we allang genoeg materiaal en zijn er veel fantastische foto's uit gekomen. Wil jij ook bij mij op de kiek? Neem contact met me op!