Februari: familie, fotoshoots en fysio

2/27/20233 min read

Februari is voorbij, jongens! Het kan mij niet snel genoeg lente worden: lekker in de tuin werken, het zonnetje op je gezicht en fluitende vogels om je heen. Ik vind februari altijd een moeilijke maand en ik moet mijn best doen om een beetje vrolijk te blijven als het buiten zo grijs is. Maar maart staat voor de deur, wij hebben leuke dingen op de planning staan en ondanks alle kou en ellende heb ik wél veel geleerd in deze gure maand.

Aan een zijden draadje

Familie Benning werd weer met de neus op de feiten gedrukt: het leven hangt aan een zijden draadje. Deze maand werd één van ons ineens ernstig ziek en het was even heel eng. Alles stond stil. Ik kon me nergens op concentreren en was voornamelijk bezig met wachten op appjes en bedenken wat ik kon doen om te helpen. Gelukkig (!) is het uiteindelijk goed gekomen, maar spannend was het wel.

Planning overhoop

Ik had een strakke planning gemaakt om in april mijn opleiding af te hebben, maar er is weinig uit mijn handen gekomen. Ik bleef haken op een opdracht waar ik gewoon geen inspiratie voor kon vinden, had geen zin in leren en was afgeleid. Aan mijn februari-voornemens heb ik mij dus niet gehouden: ik deed vrijwel niets aan mijn opleiding en nam heel weinig tijd om zelfs maar een boek te lezen. Wel heb ik een toets gehaald, maar ook maar op het nippertje. Alles moet daarom een maand opgeschoven worden. Leuk is het niet - ik heb mijn opleiding liever gisteren dan vandaag afgesloten. Maar er is nu eenmaal niets aan te doen. In maart sprokkel ik al mijn discipline bij elkaar en ga ik er weer voor.

Zwangerengym

Nee, ik ben niet zwanger! Maar zit nu wel op zwangerengym, want door Mia's razendsnelle geboorte heb ik al tien maanden bijna elke dag last van bekkenpijn en - instabiliteit. Het ging even wat beter (en ik stopte prompt met mijn oefeningen, slim). Maar toen ik laatst te laat was voor de tandarts en veel te hard tegen de wind in fietste, heb ik het geforceerd en ben ik weer terug bij af. Dus: zwangerengym. Vanaf nu sta ik elke woensdagavond te squatten tussen de dikke buiken.

Elke week een fotoshoot

Mijn doel is om elke week één shoot te plannen én vaker mijn camera mee te nemen als ik ergens naartoe ga om elk fotomoment te pakken. Dat is deze maand gelukt. Ik deed een urban shoot op een verlaten parkeerterrein, legde Mia met haar overgrootmoeder vast, deed een shoot met iemand die het spannend vond om op de foto te gaan maar het toch deed, keek met andere ogen naar mijn eigen buurt tijdens een supersnelle shoot in de straat en oefende met filmlook portretten. Ook had ik een fotodate met Inge en stond ik zelfs even voor de camera in plaats van erachter.

Natuurlijk heb ik weer een paar doelen bedacht voor de komende maand:

Doelen voor maart
  • 4 fotoshoots doen

  • 2 modules voor mijn opleiding afronden

  • mijn archief ordenen (ik heb nergens meer ruimte, het is vreselijk)

  • tarieven bepalen voor als ik in april ga beginnen als professioneel fotograaf

Veel plannen en veel zin maart! Volg mij om te zien of ik het allemaal ga waarmaken deze maand!